pátek, 10. květen 2019

Mezi postupujícími hobojisty na soutěži PJ jsou dva zástupci z Česka

Napsal(a) 

 , foto PJ foto: PJ

Máme za sebou první kolo v oboru hoboj. Jak je obvyklé u naší soutěže, do druhého kola postupuje nejčastěji dvanáct kandidátů. Stejně tak rozhodla porota i v letošním roce a nejvyšším počtem bodů obodovala následující soutěžící. Uvádím je v abecedním pořadí:

Daněk Martin z České republiky
Djikoloum Armand z Francie
Folgado Dopico Iria ze Španělska
Gorisse Augustin z Francie
Han Yijea z Korejské republiky
Huang Shih-Ying z Tchaj-wanu
Hirayama Yumiko z Japonska
Pidoux Gabriel z Francie
Sánchez Moreno Ángel Luis ze Španělska
Stegemannová Barbara z České republiky
Takahashi Shota z Japonska
Yun Seong Young z Korejské republiky
 
Všem účastníkům jsem osobně pogratuloval, postupujícím popřál mnoho úspěchů v dalších kolech a vypadlým kandidátům mnoho úspěchů v jejich další kariéře. II. kolo bude probíhat na HAMU v sále Martinů 11. května, přesný časový harmonogram naleznete zde, soutěž bude zároveň streamována na YouTube profilu Českého rozhlasu.
Michal Kaňka

Violoncellista a pedagog Michal Kaňka studoval u Mirko Škampy, Viktora Moučky a Josefa Chuchra, krátkodobě také v zahraničí u Paula Torteliera a Andrého Navarry. Během studií se zúčastnil 32 národních i mezinárodních soutěží. Nejvýznamnějšími úspěchy jsou laureátský titul v Mezinárodní soutěži P. I. Čajkovského v Moskvě 1982, 1. cena na mezinárodní soutěži Pražské jaro 1983 a vítězství na mezinárodní soutěži ARD v Mnichově 1986. Od října 2011 působí jako pedagog sólového violoncella na katedře strunných nástrojů Hudební a taneční fakulty Akademie múzických umění v Praze. V září 2014 byl jmenován předsedou Stálé soutěžní komise Pražského jara. V roce 2018 byl nominován do Umělecké rady Mezinárodního hudebního festivalu Pražské Jaro.

Komentáře

Czech English French German Italian Portuguese Spanish

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.