Sympozium Umění – hudba – management 2015

Pracovní setkání studentů hudebního managementu

Ve dnech 9. – 10. dubna 2015 proběhne v prostorách Vysoké školy múzických umění v Bratislavě již třetí setkání studentů českých a slovenských vysokých škol, které mají ve svém studijním programu výuku hudebního managementu, dramaturgie či produkce. Prvé setkání iniciovali studenti brněnských škol, kteří před dvěma roky pozvali své kolegy do moravské metropole. Vznikla z toho velice zajímavá a inspirativní tradice, která v loňském roce pokračovala v Praze na HAMU a v roce letošním se přestěhovala do Bratislavy. Tato setkání připravují a organizují samotní studenti škol, vybírají si přednášející a také vymýšlejí doprovodné akce. Smyslem celého Sympozia je navázat generační a profesní vztahy, které mohou pokračovat i v dalším profesním růstu účastníků.

Letošní Sympozium je umístěno do Koncertní síně tzv. Dvorany Hudební a taneční fakulty Vysoké školy múzických umění v Bratislavě, která sídlí v Zochově ulici v centru města. V intenzivně koncipovaném programu se představí se svými projekty Peter Lipa, který pohovoří o svém pojetí již proslulých Bratislavských jazzových dní.  S marketingovou strategií Slovenského národního divadla seznámí přítomné Daniel Rabina. Pozvání přijali i ředitelé tří nejvýznamnějších českých a slovenských orchestrů, tedy prof. Marian Lapšanský, generální ředitel Slovenské filharmonie, Marie Kučerová, ředitelka Filharmonie Brno a David Mareček, generální ředitel České filharmonie. Společně v rámci moderované diskuse představí svá tělesa a seznámí studenty s jejich současnými problémy a jejich řešením. Čtvrteční program doplní ještě Kamil Mihalo a Peter Hapčo, kteří představí svůj velice osobitý projekt alternativního kulturního prostoru Žilina Zariečie.

VŠMU

Páteční dopoledne je intenzivně nabité programem složeným z prezentací původních studentských projektů, přednáškou Andreja Mikuly o time managementu a výstupy ředitelů Českého centra v Bratislavě (Jana Polívková), Slovenského inštitútu v Prahe (Vladimír Valovič) a Polského institutu v Bratislavě (Jacek Gajewski).

Celý program je lemován řadou dalších možností neformálních setkání (afterparty, prohlídka města, návštěva Slovenského národního divadla, studentský koncert, improvizace v čase i prostoru).

Akci zaštiťuje děkanka Hudební a taneční fakulty VŠMU prof. Irina Čierniková a katedra hudební teorie a dramaturgie HTF VŠMU.

Kontakt na organizátory Sympozia: [email protected].

Další informace: www.culturenet.cz/aktuality/sympozium-2015-umenie-hudba-manazment/n:16706

Sdílet článek: